Zit Lamborghini wéér vals te spelen met tijden Nürburgring?

Er werden al wat vraagtekens gezet toen Lamborghini met de Huracán Performante bloedsnelle tijden wilde neerzetten op de Nürburgring. Verloopt de poging met de Huracán STO wél eerlijk?

In 2017 was het resultaat van dieselgate nog steeds duidelijk te zien. In ieder geval dat VAG-merken nog steeds synoniem staan aan sjoemelen met cijfers. Niet perse alleen uitstoot, ook rondetijden werden niet helemaal serieus genomen door sceptici.

Valsspelen
Dat is natuurlijk een beetje kort door de bocht, want toen Lamborghini meende dat de tijden van de Huracán Performante op de Nürburgring zo bloedsnel waren als ze beloofden, werd er kritisch gekeken naar de gedeelde video. De video zou versneld zijn en zo gemanipuleerd zijn dat het logisch leek. Lamborghini ontkrachtte deze uitspraken, maar dubieus blijft het zeker.

STO
Dat was vier jaar geleden, inmiddels heeft Lamborghini de aantijgingen ontkracht en kunnen we weer allemaal verder met ons leven. Lamborghini is momenteel bezig met de tijden op de Nürburgring van de nog snellere Huracán, de STO. Je zou het nu als Lamborghini zijnde absoluut niet kunnen maken om weer beschuldigd te worden van sjoemelen met het record. Helemaal omdat men het Performante-fiasco zeker niet vergeten is.

Trevor Doornbusch

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *