BMW belicht de M3 Compact die er nooit kwam

Van het lelijke eendje werd geprobeerd een zwaan te maken, maar tot productie kwam het nooit voor de BMW M3 Compact (E36).

Een hete hatchback van BMW is helemaal niet zo’n oud concept. Er zijn wel equivalenten geweest van iets wat we heden ten dage zouden kunnen bestempelen als een hete hatchback, maar de 130i (E8x) was in zekere zin de eerste.

Hatchback
Tot de 1 Serie heeft BMW dus nooit een ‘echte’ hatchback gehad, niet in de klassieke zin van het woord. Sommige liefhebbers rekenen de eigenlijk-een-roadster-maar-toch-een-hatchback (Z3) M Coupé ook mee, maar de 1 Serie had ook twee wat meer directe voorgangers. De 1 Serie is namelijk in de basis een 3 Serie, maar dan iets kleiner. Dat doet denken aan waar BMW mee op de proppen kwam bij twee generaties 3 Serie (E36 en E46). De Compact.

Trevor Doornbusch

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *