Bijtelling betalen of iets anders rijden?

Moet je bijtelling gaan betalen? Of kan het handiger zijn om een andere auto te gaan rijden voor de privé-kilometers?

Ditmaal kregen we een interessant bericht binnen van Rick. Hij zit namelijk met een behoorlijk dilemma. Het is een luxe-probleem, maar wel eentje waarin wij hem wellicht kunnen voorzien van wat advies. Nu rijdt Rik een Skoda Superb, maar die gaat eruit. De nieuwe auto van de zaak, een Hyundai Tucson, wordt binnenkort afgeleverd. Echter, als Rick privé gaat rijden met de Tucson, zal hij bijtelling moeten betalen. Daar wil de fiscus elke maand meer dan 400 euro voor krijgen.

Rick is dus even wat opties aan het afwegen wat nu de mogelijkheden zijn. Hij kan in het weekend en in de avonduren altijd de Tesla Model 3 van zijn vrouw pakken. En Rick heeft daarnaast óók nog eens een motor. Opties genoeg dus. Maar ja, wat als het regent en zijn vrouw met de auto en kinderen op pad is? En wat te doen met de vakanties? Het zou kunnen met de tesla, maar wil je met honderden andere Tesla’s in de rij staan voor een laadpaal om de paar 100 kilometer?

Trevor Doornbusch

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *